Få mere viden om træpiller

Har du fået øjnene op for alle fordelene ved at fyre med træpiller og derfor kigget nærmere på dem? Du har sikkert allerede fundet ud af, at der findes både træpiller 6 mm og træpiller på 8 mm. Men hvad er forskellen på disse to typer træpiller? Dette og meget mere kan du få svar på ved at læse med videre her. 

Hvad er forskellen på træpiller på 6 mm. og træpiller på 8 mm.?

Når træpiller omtales som træpiller 6 mm. og træpiller 8 mm., så er det deres diameter, der henvises til. Det er faktisk den eneste forskel, der er på de to slags træpiller. Der er nemlig ikke forskel på eksempelvis energiindholdet.

Endnu en forskel på de to størrelser træpiller er, at der kan være flere træpiller på 6 mm. i en sæk, da de pakker sig bedre sammen. Men det betyder ikke noget i forhold til prisen, da træpiller ofte sælges efter vægt. 

Træpillerne bruges i en pilleovn og et pillefyr

Har du en pilleovn, er det typisk træpiller på 6 mm., du skal vælge. Men har du derimod et pillefyr, er træpiller på 8 mm. mere velegnet. Skifter du pillestørrelse, når du fyrer med træpiller i dit pillefyr, skal du være opmærksom på, at det kan være nødvendigt at stille det om. 

Hav styr på opbevaringen af dine træpiller

Træpiller kan holde sig i en meget lang periode, hvis de bliver opbevaret korrekt. De skal gerne opbevares et tørt, køligt og ventileret sted. Hvis du ikke opbevarer dine træpiller på den helt rigtige måde, kan det ende med at koste dig dyrt. Træpiller kan nemlig udvikle varme og derved selvantænde.